Wolter Kroes brengt vandaag zijn nieuwe album “Formidabel” uit. Dat wordt gevierd met de release van de video voor de gelijknamige single FORMIDABEL. Alle nummers van het album zijn opgenomen met producer Edwin van Hoevelaak in de Rooftop Studios. Wolter over de plaat: “Het had makkelijk geweest om alle muziek van oude orkestbanden te halen, dat voelde niet goed. Dan moet ik me vormen naar het werk van een ander, terwijl ik juist mijn eigen gevoel wil overbrengen. Daarom ben ik zo blij met de fantastische teksten van Jan Keizer, die daar één ingrediënt van zijn. Maar álles moest kloppen, dus is voor elk nummer tevens een nieuwe partituur geschreven. Elk nummer is ingespeeld door een volledig orkest, met veel strijkers en een batterij blazers. Met Edwin van Hoevelaak ben ik naar Londen gegaan om FORMIDABEL te masteren in de wereldberoemde Metropolis Studios, waar ook de mastering voor artiesten als Adele, Tom Jones, Amy Winehouse en vele anderen is gedaan”. De video voor FORMIDABEL bekijk je hier.

 

 
Translate »
Share This