Op 4 september 1976 komen Paul McCartney & Wings binnen in de Nationale Hitparade met ‘Let`em in’. Paul schreef het nummer, dat afkomstig is van het album ‘Wings at the Speed of Sound’. Het was in de Abbey Road Studios, waar ‘Let`em in’ werd opgenomen. Het nummer staat bekend om het geluid van een deurbel, die de eerste acht noten van de Big Ben-melodie laat klinken.  Het jaar 1971 betekende het startsein van Wings. Paul richtte de band op met zijn vrouw Linda en Denny Laine.

Laine en de McCartneys waren de enige constante leden van de groep. Het debuutalbum van Wings, ‘Wild Life’, verscheen in december 1971, maar werd slecht ontvangen.  De eerste single ‘Give Ireland Back to the Irish’ lag gevoelig in eigen land en werd geboycot door de BBC.  Als reactie daarop werd een kinderliedje uitgebracht ‘Mary Had a Little Lamb’. De volgende single ‘Hi-Hi-Hi’ werd opnieuw geboycot door de BBC, nu wegens de vermeende seksuele lading en de verwijzing naar drugs.

Maar in Nederland werd ‘Hi, hi, hi’ wel een grote hit.  Met “My love’ wist Wings in 1973 een internationaal succes te scoren. Daarna volgde ‘Live and let die’,  die opgenomen werd voor de soundtrack van de gelijknamige James Bondfilm. In december van 1973 verscheen het meest succesvolle Wings album: ‘Band on the run’. Dat leverde grote hits op voor de titelsong, ‘Mrs, Vandebilt’ en ‘Jet’.   De single ‘Let`em in’ volgde op ‘Silly Love songs’ (ook 1976). In Amerika werd ‘Let`em in’ een millionseller. Ook in Engeland was het een grote hit (top 3). In de Nationale Hitparade viel het succes voor ‘Let`em in’ tegen: het bereikte de 25e plaats.

 
Translate »
Share This