Wie moet er voor Nederland naar Tel Aviv gaan? Nu de gaststad van het Eurovisie Songfestival voor 2019 bekend is gemaakt, wordt het tijd om na te denken welke Nederlandse artiest ons land zou moeten vertegenwoordigen op het grootste muziekfestijn ter wereld. Waylon`s “Outlaw In`Em” moeten we snel vergeten, maar met Common Linnets (2014) en Anouk behaalde ons land de top 10 en Douwe Bob (2016) en O`G3NE (2017) lukte het bijna. (11e)

Vandaag, 21 januari komt aan alle geruchten een einde: niet Maan, Boef, Caro Emerald of Kovacs reist af naar Tel Aviv, maar de relatief onbekende Duncan Laurence. Hij deed in 2014 mee aan The Voice of Holland als Duncan de Moor. Hij mag zijn voormalige coach Ilse DeLange heel dankbaar zijn. Zij wees de selectiecommissie op zijn talenten.

De 24-jarige Laurence studeerde vorig jaar af aan de Rockacademie in Tilburg.  “De afgelopen jaren deden voor Nederland A-artiesten mee met grote naamsbekendheid”, aldus Duncan. “Voor mij geldt dat laatste niet, maar dat is juist ook mooi: er zijn heel veel jonge muzikale talenten in Nederland. Mijn deelname bewijst dat je zomaar de kans kunt krijgen om op zo’n groot platform te laten zien wat je waard bent. Ik ben heel trots dat ik Nederland ga vertegenwoordigen en ik ga alles geven.”

Nederland treedt op donderdag 16 mei aan in het tweede deel van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Dit is een hele goede loting voor Duncan Laurence. ‘Mooie loting voor Duncan Laurence en Nederland in de tweede helft van de tweede halve finale”, meldt Cornald Maas. “Een ijzersterke song haalt sowieso de finale, ongeacht de semi en de startplek. Wij hebben zo’n ijzersterke song. Wordt vervolgd op 7 maart,” becommentarieerde hij vervolgens.

De loting vond vanmiddag plaats in Tel Aviv, waar ook de 64e editie van het Eurovisie Songfestival zal plaatsvinden. Naast Duncan Laurence voor ons land staan Albanië, Azerbeidzjan, Noord-Macedonië, Noorwegen, Rusland, Kroatië, Litouwen en Malta ook in de tweede helft van de 2e halve finale. In de eerste helft van de 2e halve finale komen Zwitserland, Zweden, Ierland, Oostenrijk, Moldavië, Letland, Roemenië, Denemarken en Armenië in actie. Duncan Laurence zal zijn lied presenteren op 7 maart.

 

 

 
Translate »
Share This