Na de fantastische overwinning van Duncan Laurence voor Nederland op het Eurovisie Song Festival met ‘Arcade’ gaat de AVROTROS al weer aan de slag met het doornemen van plannen voor 2012. Dan immers komt het Songfestival naar Nederland. Samen met de NOS en NPO neemt de AVROTROS de organisatie in handen. Intussen hebben al acht steden zichzelf aangeboden om het festival te mogen organiseren. Dat zijn Maastricht, Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Utrecht, Den Haag en Arnhem. Zwolle heeft zich teruggetrokken.

Omdat Duncan Laurence dit jaar het Songfestival heeft gewonnen, betekent dit, dat Nederland zich automatisch heeft geplaatst voor de finale, naast de Big 5. Dat betekent dus, dat de act voor 2020 niet de stress heeft om zich via de halve finale te moeten plaatsen. Dat zou kunnen betekenen, dat een aantal artiesten sneller geneigd zullen zijn om zich aan te melden als kandidaat.

Songfestivalkenner Maurice Wijnen hoopt op Davina Michelle. Dit heeft hij gezegd op radio 100%NL: “Ik denk zelf aan Davina Michelle, die nu heel erg aan de weg aan het timmeren is en eigenlijk nog heel erg in de oprichting van haar carrière zit.” Maar ook de winnaar, Duncan, noemt Davina als één van de twee grote kanshebbers. Die andere keuze van Duncan heet Naaz. Ook de feest act Snollebollekes heeft belangstelling, net als Nielson. Hij zou graag in het Nederlands willen zingen. Maar wie het ook doet: veel belangrijker is, dat de focus opnieuw gericht moet zijn op een ijzersterke song!

 

 
Translate »
Share This