Wie sturen we voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival in 2019? Na de deceptie van Waylon`s eigenwijze en slechte act, is het duidelijk: dit zo niet nog een keer! Maar hoe dan wel?  Welke artiest kan na Teach In`s overwinning in 1975 het Songfestival naar Nederland halen? Met The Common Linnets (2014) lukte het bijna. “Calm After The Storm” werd maar liefst 2e in de finale. Anouk wist de top 10 te behalen en Douwe Bob (2016) en O`G3NE (2017) bijna. (11e)

Vandaag, 21 januari 2019, komt aan alle geruchten een einde: niet Maan, Boef, Caro Emerald of Kovacs reist af naar Tel Aviv, maar de relatief onbekende Duncan Laurence. Hij deed in 2014 mee aan The Voice of Holland als Duncan de Moor. Hij mag zijn voormalige coach Ilse DeLange heel dankbaar zijn. Zij wees de selectiecommissie op zijn talenten.

Duncan Laurence heeft vanavond zijn inzending voor het Eurovisiesongfestival bekend gemaakt. “Arcade’ heet de bijdrage, die voor Nederland naar Tel Aviv gaat. Wie het nummer beluistert hoort het gelijk: Duncan Laurence is de potentiële winnaar van 2019! De muziek en tekst van “Arcade” schreef Duncan zelf, terwijl Wouter Hardy en Joel Sjöö de productie op zich namen. De tekst gaat over iemand met een gebroken hart en alle moeite doet om de barsten van zijn hart weer te dichten. Nederland treedt op 16 mei aan in de tweede halve finale, in de tweede helft. Hans Pannekoek is wederom present om alles mooi in beeld te brengen.

Eric van Stade, algemeen directeur Avrotros en lid van de selectiecommissie vertelt dat er unaniem voor Duncan Laurence is gekozen. ,,We werden van onze stoel geblazen door deze song. Het is zo krachtig dat we unaniem hebben besloten dat Duncan onze man is. Duncan heeft de persoonlijkheid die bij zo’n groot avontuur hoort. Zijn prioriteiten liggen altijd bij de muziek. Duncan is heel bijzonder. Wat hij schrijft is heel erg internationaal. Het is authentiek. Het raakt in alles vind ik.” Duncan Laurence zal zich vrijdag 8 maart gaan presenteren voor de pers met zijn song voor Tel Aviv. “Arcade” is deze week uitgeroepen tot de nieuwe Hitzound Smash. #playlist: Brand New

 

 

 
Translate »
Share This