Wie sturen we voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival in 2019? Na de deceptie van Waylon`s eigenwijze en slechte act, is het duidelijk: dit zo niet nog een keer! Maar hoe dan wel?  Welke artiest kan na Teach In`s overwinning in 1975 het Songfestival naar Nederland halen? Met The Common Linnets (2014) lukte het bijna. “Calm After The Storm” werd maar liefst 2e in de finale. Anouk wist de top 10 te behalen en Douwe Bob (2016) en O`G3NE (2017) bijna. (11e)

Vandaag, 21 januari 2019, komt aan alle geruchten een einde: niet Maan, Boef, Caro Emerald of Kovacs reist af naar Tel Aviv, maar de relatief onbekende Duncan Laurence. Hij deed in 2014 mee aan The Voice of Holland als Duncan de Moor. Hij mag zijn voormalige coach Ilse DeLange heel dankbaar zijn. Zij wees de selectiecommissie op zijn talenten.

De 24-jarige Laurence studeerde vorig jaar af aan de Rockacademie in Tilburg.  “De afgelopen jaren deden voor Nederland A-artiesten mee met grote naamsbekendheid”, aldus Duncan. “Voor mij geldt dat laatste niet, maar dat is juist ook mooi: er zijn heel veel jonge muzikale talenten in Nederland. Mijn deelname bewijst dat je zomaar de kans kunt krijgen om op zo’n groot platform te laten zien wat je waard bent. Ik ben heel trots dat ik Nederland ga vertegenwoordigen en ik ga alles geven.”

Nederland treedt op donderdag 16 mei aan in het tweede deel van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Dit is een hele goede loting voor Duncan Laurence. ‘Mooie loting voor Duncan Laurence en Nederland in de tweede helft van de tweede halve finale”, meldt Cornald Maas. “Een ijzersterke song haalt sowieso de finale, ongeacht de semi en de startplek. Wij hebben zo’n ijzersterke song. Wordt vervolgd op 7 maart,” becommentarieerde hij vervolgens.

De loting vond vanmiddag plaats in Tel Aviv, waar ook de 64e editie van het Eurovisie Songfestival zal plaatsvinden. Naast Duncan Laurence voor ons land staan Albanië, Azerbeidzjan, Noord-Macedonië, Noorwegen, Rusland, Kroatië, Litouwen en Malta ook in de tweede helft van de 2e halve finale. In de eerste helft van de 2e halve finale komen Zwitserland, Zweden, Ierland, Oostenrijk, Moldavië, Letland, Roemenië, Denemarken en Armenië in actie. Duncan Laurence zal zijn lied presenteren op 7 maart.

 

 

 
Translate »
Share This