Douwe Bob vertegenwoordigde ons land dit jaar met zijn uitstekende bijdrage SLOW DOWN, waarmee hij op een respectabele elfde plaats eindigde in de finale. Met zijn The Bar in Stockholm wist hij de nodige publiciteit te vergaren en op het podium stond de singer-songwriter als een huis! Nu kunnen we ons opmaken voor de brandende vraag: wie moet Nederland het volgend jaar sturen naar Oekraïne? Wie kan Nederland naar de finale brengen in 2017? Hitzound heeft een paar suggesties.

1. Mr.Probz

Het zou prachtig zijn om Mr.Probz naar het Eurovisie Song Festival te sturen. Hij heeft de stem, de persoonlijkheid en de looks om onderscheidend te zijn. In 2013 brak hij door in Nederland met WAVES. De remix bereikte de 1e plaats in maar liefst 51 landen, waaronder Groot Brittannië en Duitsland. Het nummer bereikte vervolgens ook een hoge notering in Amerika. In de Verenigde Staten ontving hij een nominatie voor een Grammy Award. NOTHING REALLY MATTERS werd vervolgens een nummer 1 hit. Op dit moment heeft Mr.Probz zijn nieuwe single FINE ASS MESS uitgebracht, die uitgeroepen is tot 3FM Megahit en Hitzound Smash. Mr. Probz is momenteel op tournee met Armin van Buuren waarmee hij vorig jaar de single ANOTHER YOU uitbracht.

2. Dotan

Dromerige folkpop: dat kan het goed gaan doen op het Eurovisie Song Festival. Hij maakte niet alleen in Nederland indruk met zijn album “7 Layers” en de nummer 1 hit single HOME, maar ook in het buitenland is hij opgevallen. Op dit moment toert Dotan door Amerika, waar hij op het punt van doorbreken staat. Dotan zou het goed kunnen doen bij de vakjury`s en het publiek.

3. Kensington

In Nederland de grootste band van dit moment. Kensington maakt toegankelijke gitaarpop met een vleug indie pop: soms blij en springerig, soms melancholiek. Maar altijd met een dijk van een wall of sound. Casper Starreveld meldde al pal voor de release van het album “Rivals: ” ‘We willen internationaal iets opbouwen voordat Nederland op ons uitgekeken is. In de Duitstalige landen hebben we een veelbelovend begin gemaakt, maar er moet nu wel een vervolg komen.” Internationaal iets opbouwen kan uitstekend door Nederland te vertegenwoordigen in Oekraïne, in 2017! 200 miljoen kijkers: de ultieme doorbraak!

4. Kovacs

Eigenzinnigheid is een uitstekende troef op het Eurovisie Songfestival. Sharon Kovacs zal zeker opvallen. De zangeres heeft het charisma om de aandacht van de kijker vast te houden. Kovacs won al de prestigieuze European Border Breakers Award (EBBA). Deze Europese prijs wordt elk jaar aan tien veelbelovende nieuwe artiesten uitgereikt. Criteria: de nog (vrij) onbekende band of artiest moet ook buiten haar eigen landgrenzen succes hebben met de plaat die ze tijdens het kalenderjaar uitbracht. Eerder won Adele de prijs al evenals Stromae en Disclosure. Een nummer in de stijl van MY LOVE zal stof doen opwaaien op het Eurovisie podium in Oekraïne!

5. Armin van Buuren, Hardwell, Afrojack of Tiësto

Nederland heeft de beste Dj’s ter wereld. Waarom niet Armin van Buuren, Hardwell. Afrojack of Tiesto naar Oekraïne? De Nederlandse DJ`s en producers bestormen met grote regelmaat de internationale charts en weten als geen ander pakkende dance songs af te leveren. Nederlandse techno is groot. In 2016 was het aandeel dance op het Song Festival trouwens al groter dan ooit. Techno zou uitstekend kunnen scoren in combinatie met een zanger of zangeres. Bijvoorbeeld met Eva Simons, Sharon Doorson of Jake Reese. Cornald Maas stelde enkele jaren terug al de vraag aan Armin of hij zou willen deelnemen aan het Eurovisie Songfestival. Armin: “Het ligt er een beetje aan of ik op dat moment een plaat heb met een goede zanger of zangeres erbij, want ik kan zelf natuurlijk niet zingen. Ik kan best dingen schrijven maar het is niet heel prettig voor je radio als je mij hoort zingen. Maar als ik iets heb, waarom ook niet? Het wordt dan wel een danceplaat. Als er een goede plaat is en ik krijg carte blanche, wie weet.”

6. Miss Montreal

Miss Montreal won in 2016 de 3FM Award voor Beste Zangeres van Nederland. In 2014 won de singer-songwriter deze prijs al eerder. Haar optredens staan als een huis en Sanne schrijft en zingt catchy songs en heeft een fantastische uitstraling. Miss Montreal heeft eerder in 2014 aangegeven wel iets te voelen voor deelname aan het Eurovisie Songfestival. Sanne: “Eigenlijk wil ik de hilariteit wel eens meemaken”.

7. O’G3NE

Gaan Lisa, Amy en Shelley ons land misschien vertegenwoordigen in 2017? In een reactie op Telegraaf artikel laat O’G3NE weten dat ze graag een keer naar het Songfestival zouden gaan, maar ze zeggen nog niet benaderd te zijn. Manager Marco de Koning: “Ik werd zelfs wakker gebeld door Lisa. Wij wisten daadwerkelijk van niets.” Intussen zijn de dames door AVROTROS wel gevraagd voor deelname aan de TV show De Beste Zangers Van Nederland. Ze staan daarmee in het vizier van de omroep voor een mogelijke deelname…….

Andere mogelijke kanshebbers zouden kunnen zijn : Racoon, Jett Rebel, Maan, Nielson, Chef Special of Nick en Simon. Hitzound stelt jou de vraag: wie moet ons land in 2017 gaan vertegenwoordigen in Oekraïne. Wie is volgens jou een uitstekende kandidaat? Laat van je horen!

 

 

 

 
Translate »
Share This