Vandaag zijn Sinterklaas en z`n Pieten weer in ons land en strooien met cadeautjes, pepernoten en chocoladeletters. Wij zetten de leukste Sinterklaas-hits op een rij. Hopelijk maakt het de liefhebbers van de Goedheiligman heel blij.

Henk Westbroek en Henk Temming maakten twee Sinterklaas hits, die de tand des tijds hebben overleefd. “Sinterklaas, Wie Kent Hem Niet” zong het tweetal als Henk & Henk. Een ander liedje, “Ik Ben Toch Zeker Sinterklaas Niet” schreven ze voor Kinderen voor Kinderen met Edwin Rutten. Barry Paf, nu DJ van 100%NL`s ochtendshow, maakte er dit jaar een nieuwe versie van.

Cabaretier Paul van Vliet haalde in 1976 een top 10 hit met zijn typetje Majoor Kees. Het nummer “Majoor Kees En De Sinterkla-haas” bereikte een 7e plaats. De immer actieve Gebroeders Ko liftten in 2006 mee op “Boten Anna” en leverden de “Sinterklaasboot” af. Dan is Ome Henk er natuurlijk ook nog. Met “Olee, Olee, Sinterklaas Is Here To Stay” haalde hij in 1991 de Top 40.

Coole Piet is de meest succesvolle Sinterklaas-act. “Paniek In De Confettifabriek” was in 2006 zelfs een nummer 1 hit in de Top 40. Ook “De Streken Van Tante Toets” en “De Speelgoed Dief” waren grote Sinterklaas hits. Hebben we nog een leuke sinterklaas hit vergeten? Geef` m door……..

 

 

 
Translate »
Share This