Volgend jaar vindt Eurovisie Songfestival plaats in het Israëlische Tel Aviv. Dit, dankzij de overwinning van Netta. Voor het land is dit de derde maal, dat het de organisatie op zich mag nemen. Er hebben zich intussen 42 landen aangemeld voor het 64e Festival. Bulgarije bevindt zich daar niet bij: wegens financiële problemen van de Bulgaarse omroep BNT haakt het land, dat de afgelopen jaren goede zaken deed, noodgedwongen af. Nederland en Zwitserland doen in 2019 voor de 60e keer mee. Opvallend is trouwens, dat er nog altijd geen artiest(e) (en) bekend is gemaakt wie ons land gaat vertegenwoordigen in 2019.

Duitsland doet voor de 63e keer mee aan het songfestival en spant daarmee de kroon. Behalve Israël, zijn uiteraard ook de Big 5 zeker van een plaatsje in de finale. Dat zijn Groot Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië. Voor dat laatste land doet de groep Il Volo opnieuw een gooi naar het Songfestival. In 2015 won de Italiaanse boyband het festival van San Remo en namen ze deel aan het Eurovisiesongfestival met het nummer “Grande amore”. Hier werden ze derde achter Zweden en Rusland.

De andere 37 deelnemers zullen eerst in de halve finales op dinsdag 14 en donderdag 16 mei strijden voor een finaleplek. Intussen is bekend gemaakt wat de 10 meest bekeken Eurovisie Songfestival video`s voor 2018 zijn. Check ze hier!

 

 

 
Translate »
Share This