Op 16 april 1966 komen The Walker Brothers binnen in de Veronica Top Veertig met ‘The sun ain’t gonna shine anymore’.  Dit nummer geschreven door Bob Crewe en Bob Gaudio.  Het werd voor het eerst uitgebracht op single door Franki Valli. Hij nam het nummer op tijdens een sessie van The Four Seasons waarbij de andere groepsleden aanwezig waren, maar desondanks werd het zijn eerste officiële solosingle sinds 1959. In Nederland was Valli’s versie niet succesvol. Maar wel een jaar later in de uitvoering van The Walker Brothers!

De groep werd in 1964 opgericht in Los Angeles door John Walker, Scott Walker en Gary. Met ‘Love Her’(1965) haalden de Walker Brothers in 1965 de top 20 in de Britse hitlijsten.  Het volgende project van de Walker Brothers was een cover van “Make It Easy on Yourself”, een ballad gecomponeerd door Burt Bacharach en Hal David en eerder opgenomen door Jerry Butler. Scott nam de donkerbruine vocals voor zijn rekening. Rond augustus 1965 was “Make It Easy on Yourself” in de Britse top 10 beland, en haalde uiteindelijk de eerste plaats in de hitlijsten. Ook in Amerika werd het nummer een dikke hit. Wereldwijd werden er meer dan 1 miljoen exemplaren van verkocht.

‘The sun ain’t gonna shine anymore’ bereikte in Engeland ook de eerste plaats. In de Veronica Top Veertig werd dit nummer de eerste hit voor The Walker Brothers. Het nummer behaalde de 9e plaats.

 
Translate »
Share This