Nederlanders luisteren minder vaak naar vrouwelijke dan mannelijke artiesten. Dat blijkt uit onderzoek van het wereldwijde muziek-streaming platform Deezer. Nederlandse hiphop is – na popmuziek – bijzonder populair: rappers Josylvio, Ronnie Flex en Lil Kleine worden het meest gestreamd. Genres als Indie, Rock, Elektronische muziek en R&B volgen.

Deezer analyseert jaarlijks de streaming-data van luisteraars uit Nederland en daarbuiten om trends in (inter-) nationale muziek te ontdekken.  Daaruit blijkt dat vrouwelijke artiesten in Nederland minder vaak worden gestreamd dan mannelijke artiesten. Van de top tien gestreamde songs, zijn er slechts twee (Dua Lipa en Aya Nakamura) afkomstig van een vrouwelijke artiest. Ook is er slechts een vrouwelijke artiest (wederom Dua Lipa) met een album in de top tien meest gestreamde albums in Nederland.

Uit de data van Deezer blijkt dat Nederlanders het meest pop of hiphop streamen. Pop is het populairste genre in Nederland, dat door meer dan driekwart van de luisteraars gestreamd wordt. Hiphop is eveneens populair, dat door twee op de drie luisteraars gestreamd wordt via Deezer. Dance (50 procent), Rock (45 procent), R&B (39 procent) en Elektronische muziek (38 procent) completeren de top-genres. Het genre Indie wordt door slechts een op de vijf streamers beluisterd.

 

Top 10 meest gestreamde nummers in Nederland
1: Catch Up – Josylvio
2: God’s Plan – Drake
3: One Kiss – Dua Lipa en Calvin Harris
4: Verleden Tijd – Lil Kleine, Frenna
5: Djadja – Aya Nakamura
6: Blijf Bij Mij – Ronnie Flex
7: Hey Meisje – Josylvio, Hansie en Esko
8: X – Nicky Jam en J Balvin
9: JA! – Bizzey
10: Drama Bizzey – Boef
Top 10 meest gestreamde nummers wereldwijd
1: Havana (feat. Young Thug) – Camila Cabello
2: X – J Balvin & Nicky Jam
3: Shape of You – Ed Sheeran
4: God’s Plan – Drake
5: One Kiss – Calvin Harris & Dua Lipa
6: Rockstar – Post Malone
7: Echame la Culpa – Luis Fonsi, Demi Lovato
8: FRIENDS – Marshmello & Anne-Marie
9: Mafiosa (feat. Caroliina) – Lartiste
10: La meme – Vianney, Maitre Gims
 
Translate »
Share This