Vandaag hebben de vijf overgebleven steden hun bidbook ingeleverd aan NPO baas Shula Rijxman. Het gaat om Rotterdam, Utrecht, Den Bosch, Arnhem en Maastricht.

Het comité gaat de plannen bestuderen: steden die geen echte kans maken, zullen dat in augustus horen. Shula Rijxma: “Het is fantastisch om te zien met welk enthousiasme en aandacht deze vijf steden gewerkt hebben aan hun bidbooks. Een enorme klus die laat zien dat het Eurovisie Songfestival nu al door Nederland wordt omarmd. Dat is fantastisch omdat we hopen dat echt heel Nederland het Eurovisie Songfestival gaat meebeleven. Welke stad het straks ook wordt: ik bedank alle steden voor het werk dat ze hebben verzet en ik verheug me met al die mooie voorstellen die hier liggen nu al op dit prachtige evenement!”

Uitvoerend producent Sietze Bakker laat weten welke punten zwaar wegen in de beoordeling. ,,Je produceert misschien wel de meest complexe tv-show wereldwijd. Belangrijk is dat je een locatie hebt waar je de ruimte hebt om dat te doen. En vervolgens de stad zelf: heb je de hotelkamers en kun je het logistiek aan om niet alleen de bezoekers maar ook allerlei andere mensen die het aantrekt in de binnenstad te laten logeren?”

De zwakste bid lijkt op voorhand te komen van Utrecht, die van plan is om het festival te gaan organiseren in een grote tent op het parkeerterrein van de Jaarbeurs. Daaruit lijkt al te blijken, dat deze gemeente er niet teveel geld aan wil besteden. Utrecht blijkt geen financiële garanties te kunnen geven, zo laat het College van Burgemeester en Wethouders weten. Rotterdam (Ahoy) en Maastricht (MECC) zijn Hitzound`s topfavorieten.

 

 

 
Translate »
Share This