Vandaag viert Vanessa haar 69e verjaardag. In 1972 nam ze onder de naam Connie Zulver een Nederlandstalig liedje op: Ieder Meisje Droomt Van Liefde. Ze scoorde haar eerste hit in 1981 met ‘In The Heat Of The Night’,  de eerste onder de naam Vanessa. Het nummer werd een kleine hit in de Nederlandse Top Veertig. In februari 1982 behaalde Vanessa een nummer 2-hit met ‘Upside Down’. In die zomer had zij haar tweede top 10-hit met ‘Dynamite’ en ook het nummer ‘Cheerio’ groeide uit tot een hit.

Behalve als zangeres trok zij in deze jaren ook de aandacht door het formaat van haar boezem. In 1982 was Vanessa samen met André van Duin te zien in de film De Boezemvriend. ‘La Di Da’ (1983) en ‘Obsession’ (1984) werden ook top 10-hits. De ontdekker van Vanessa, producer-componist Leslie Laverman, die zelf een hit had met ‘Song for the children’ (gezongen door Oscar Harris), had aanvankelijk plannen om haar samen met Andres (Dries Holten) een duo te laten vormen.

Na ongeveer een decennium lang uptempo disconummers uitgebracht te hebben, richtte zij zich op het serieuzere vlak. Enkele ballads waren het resultaat. Naast duetten met onder anderen David McWilliams (Can I get there by candlelight) en Michael Robinson (Softly come moonlight) nam zij enkele persoonlijke nummers op. Een hiervan is Lidia, dat zij schreef voor haar aan kanker overleden zus, en I’m here for you, dat zij als moeder schreef voor haar vijf geadopteerde kinderen.

 
Translate »
Share This