Vandaag viert Roger Cook zijn 80e verjaardag. Hij vierde grote successen als de zanger van Blue Mink.  Toen Cook elf jaar oud was, zong hij mee in het kerkkoor en tijdens zijn jeugd maakte hij deel uit van verschillende vocal harmony-groepjes. In 1958 schreef hij zijn eerste lied en in hetzelfde jaar nam hij enkele nummers op met de band The Sapphires. Deze band ging een jaar later uit elkaar en hierna zong hij in enkele andere formaties, waaronder in het duo Jon & Julie waarmee hij ook enkele nummers opnam.

Aan het begin van 1965 vroeg Roger Greenaway hem om zich aan te sluiten bij The Kestrels, een vocal harmony-kwartet van rock-‘n-roll en skifflemuziek. De populariteit van het kwartet was al op zijn retour en nog hetzelfde jaar besloten ze ermee te stoppen. Met Greenaway schreef hij ‘You’ve got your troubles’ voor The Fortunes die er een van hun grootste hits mee behaalde. Ook leverden ze de volgende hit van The Fortunes af:  ‘This golden ring’.

Vervolgens gingen Cook en Greenaway tot 1968 verder als het duo David and Jonathan. In 1969 werd Roger Cook zanger van de band Blue Mink waarmee hij, met o.a. zangeres Madeline Bell, een aantal successen behaalde, waaronder met het nummer ‘Melting Pot’, een nummer over rassenintegratie dat verschillende jaren te vinden was in de Top 2000.  Ook ‘Goodmorning freedom’, ‘Our world’ en ‘The Bannerman’ werden grote hits in de Veronica Top Veertig.

 
Translate »
Share This