Vandaag viert Michael Ball zijn 58e verjaardag. Hij is een Britse zanger en acteur, bekend om zijn musicalrollen én deed mee aan het Eurovisie Songfestival.  Michael studeerde drama aan de toneelschool. Hij speelde musicalrollen in Les Misérables, Phantom of the Opera en nog vele andere musicals. Vanaf oktober 2007 speelt hij de rol van Edna Trunblad in Hairspray.

Met ‘Love Changes Everything’ van de musical Aspects of love haalde hij de top van de Britse hitparade. Met singles haalde hij maar kleine successen, maar zijn albums behaalden al snel een gouden status. Hij vertegenwoordigde Engeland op het Eurovisiesongfestival 1992 met het lied ‘One step out of time’ waarmee hij knap 2de eindigde.

Verder presenteerde hij verschillende programma’s op zowel radio als televisie. In 2005 maakte hij zijn musicaldebuut op Broadway.  Dit jaar haalde Ball de eerste plaats in de Britse hitparade, met een cover van ‘You’ll Never Walk Alone’. Deze nam hij op met de 99-jarige veteraan Tom Moore. De opbrengst kwam ten goede aan de National Health Service.

 
Translate »
Share This