Vandaag viert Paul Alain August Leclerc zijn 72e verjaardag. De Fransman ken je beter als de zanger Julien Clerc. In 1967 deed hij zijn eerste poging vaste grond te krijgen in de muziekwereld, maar platenlabel CBS wijst hem af. Maar twee jaar later brak Clerc dan toch door. Eerst in zijn eigen land met een Franse versie van de musical Hair. Later vergaarde hij ook in Nederland grote bekendheid. Niet in het minst dankzij zijn warrige krullenbos, warme stem en enorme charisma.

Zijn eerste hit werd ‘Si On Chantait’, dat in 1974 de top tien bereikte van de Nederlandse Top Veertig. Daarna sleepte hij drie Alarmschijven binnen met de singles ‘Ce N`Est Rien’, (Elle voulait qu’on l’appelle) ‘Venise’ en ‘This Melody’.

In mei 2007 neemt Julien Clerc samen met Rob de Nijs een duet op voor diens nieuwe album ‘Chansons’, een album met enkel Franse liedjes, door De Nijs in het Nederlands gezongen. Het nummer met Julien Clerc is diens nummer 1-hit ‘This Melody’, door Jan Rot vertaald als Eén Melodie. In 2008 kwam het album ‘Où s’en vont les avions?’ uit. In 2009 viert Julien zijn 40-jarig jubileum als artiest.

 

 

 
Translate »
Share This