Vandaag viert Corry Konings haar 68e verjaardag. Na de Zangers zonder Naam wordt zij de de Koningin van het levenslied genoemd. En succesvol was zij. Daarvoor gaan we terug naar de tijddat Corry 15 jaar oud was en zong bij het bandje de Mooks. Zo werd ze ontdekt door Ries Brouwers, die haar voorstelde aan Pierre Kartner. Deze koppelde haar vervolgens aan de band De Rekels.

Corry: ,,Ik ben Ries Brouwers, eigenaar van een platenzaak in Sint Willebrord met louter Nederlandstalige muziek, nog altijd dankbaar. Hij nam direct 500 singles af. Binnen een week was hij er vanaf. Die single was een springplank naar meer. Platenmaatschappij Dureco hoorde de potentie en we mochten meteen een eerste album opnemen. Het balletje ging plots heel hard rollen. We beseften amper wat ons overkwam. We speelden van Brugge tot Groningen. Hectische tijd. Het is bizar te beseffen dat er al een paar van de oorspronkelijke Rekels overleden zijn.”

Als Corry en de Rekels maakten zij vooral furore met het lied ‘Huilen is voor jou te laat’ uit 1970. Dit nummer was tot 2013 (43 jaar lang) de grootste Nederlandstalige hit in de Nederlandse Top Veertig aller tijden. Twee jaar later startte Konings een solocarrière, waarin ze scoorde met nummers als ‘Ik krijg een heel apart gevoel van binnen’, ‘Jij weet toch wel wat liefde is’ en ‘Mooi Was Die Tijd’.

 

 

 
Translate »
Share This