Vandaag viert Cliff Richard zijn 79e verjaardag. De Britse zanger brak zestig(!) jaar geleden door dankzij Radio Luxemburg, die zijn eerste plaatje “Move It” ging draaien. En dat, terwijl het eigenlijk het B-kantje was voor “Schoolboy Crush”. Het nummer bereikte de 2e plaats in de Engelse single chart en is het begin van één van de grote carrière van Cliff. “Move It” werd opgenomen in de befaamde Abbey Road-studio. In diezelfde studio is zestig jaar later zijn nieuwe album “Rise” tot stand gekomen. Voor het eerst sinds 14 jaar komt Cliff Richard dus met een nieuwe plaat! Er staat o.a. een duet op met Olivia Newton John. Op 23 november zal het album verschijnen.

Volgens een verklaring van Cliff Richard weerspiegelt “Rise” de bewogen periode waar hij doorheen is gegaan. ,,Ik koos Rise Up als de titel omdat ik na de slechte periode die ik in mijn leven doormaakte, erin geslaagd ben om uit het moeras te verrijzen.” Cliff won recent een rechtszaak die hij tegen de BBC had aangespannen. De BBC schond zijn privacy door in 2014 beelden van een politie-inval in zijn huis live uit te zenden. Cliff werd destijds beschuldigd van kindermisbruik, maar daarvoor is geen bewijs gevonden. In juni 2016 werd bekend dat hij niet wordt vervolgd.

Cliff maakte in zijn carrière meer dan 100 albums. Tot 1969 deed hij dat samen met The Shadows. Cliff speelde daarnaast ook in een aantal speelfilms: Serious Charge (1959), The Young Ones (1961), Summer Holiday (1963), Wonderful Life (1964) en Finders Keepers (1966). Hij vertegenwoordigde tweemaal het Verenigd Koninkrijk op het Eurovisiesongfestival met de nummers “Congratulations” in 1968 en “Power To All Our Friends” in 1973, waarmee hij respectievelijk de tweede en de derde plaats behaalde.

 

 

 
Translate »
Share This