Vandaag viert Bob Gaudio zijn 78e verjaardag. Gefeliciteerd! Behalve songwriter en producer is hij de toetsenist en achtergrondzanger van de Four Seasons . Gaudio schreef of co-schreef en produceerde de overgrote meerderheid van de muziek van de band, waaronder hits als ” Sherry ” en ” December 1963 (Oh, What a Night) “. Hoewel hij niet langer optreedt met de groep, blijven Gaudio en zanger Frankie Valli mede-eigenaren van het merk Four Seasons.

Vanaf begin jaren 60 gingen ze door het leven als The Four Seasons. (eerst: The Four Lovers) Met deze groep scoorde de band verschillende hits. In 1962 kwam de groep op nummer 1 terecht met het liedje ‘Sherry’. Ook ‘Big Girls Don’t Cry’ (1962) werd een grote hit net als ‘Walk Like a Man’ (1963), ‘Rag Doll’ (1964) en veel later, in de Nederlandse Top Veertig, met ‘Who Loves You (1975) en ‘December 1963’. (1976)

In 1975 schreef Gaudio ‘Who Loves You’ en ‘December 1963’ (Oh, What a Night) met zijn toekomstige vrouw Judy Parker. De nummers werden grote hits voor een opnieuw samengestelde Four Seasons-groep (alleen Valli bleef over van de originele line-up; Gaudio stopte met toeren met hen in 1971 om zich te concentreren op het schrijven en produceren). De oorspronkelijke leden van de Four Seasons, waaronder Bob Gaudio, werden in 1990 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en in 1999 de Vocal Group Hall of Fame .

Naast zijn werk voor de Seasons, schreef en / of produceerde hij voor Frank Sinatra, Michael Jackson, Barry Manilow , Diana Ross , Eric Carmen , Nancy Sinatra , Peabo Bryson en Roberta Flack . In het bijzonder produceerde hij zes complete albums voor Neil Diamond , en de filmsoundtrackalbums voor Diamond’s ‘The Jazz Singer’ en ‘Little Shop of Horrors’ . Gaudio produceerde ook de hit ‘You Don’t Bring Me Flowers’ voor Barbra Streisand en Neil Diamond , een duet dat de top van de Billboard- hitlijsten bereikte in 1978, waarvoor hij een Grammy Award- nominatie ontving.

 
Translate »
Share This