Vandaag is feest in huize Van Velzen! Roel viert zijn 41e verjaardag. De Nederlandse zanger brak in 2006 met zijn single ‘Baby Get Higher’, dat een mooie notering bereikte in de Top 40. Naar aanleiding van een uitzending van het VARA-televisieprogramma De Wereld Draait Door, waarin VanVelzen ‘verzoekjes’ van de andere gasten speelde, wordt Van Velzens de eerste ‘huisband’ van het programma.

In 2007 bereikt de tweede single ‘Burn’ de top 10 en verschijnt zijn debuutalbum ‘Unwind’. In 2010 wordt VanVelzen een van de vier coaches van The Voice Of Holland. Een jaar later krijgt hij een Gouden Harp uitgereikt. Daarnaast komt in dit jaar een lang gekoesterde droom van VanVelzen uit: hij mag tijdens de uitreiking van de Eddy Christiani Award met Queen-gitarist Brian May de nummers Don’t Stop Me Now en Tie Your Mother Down spelen.

VanVelzen verzorgt tot slot in 2011 vijf keer het voorprogramma van Marco Borsato in het Sportpaleis (Antwerpen) en speelt zijn eerste eigen grote show in een volle Heineken Music Hall. Op 3 april brengt Van Velzen een show in het Concertgebouw in Amsterdam. ‘Yorick van Norden, Marike Jager, Maaike Ouboter, Bertolf en ikzelf brengen een muzikale ode aan Lennon en Ono en hun idee van vredige revolutie. Zou zo maar eens een magische avond kunnen worden… Peace,’ aldus Van Velzen.

 

 

 
Translate »
Share This