Het afgelopen weekend was hij nog één van de grote namen op het North Sea Jazz Festival: Van Morrison! Op 22 september brengt Van The Man zijn nieuwe album “Roll With The Punches” uit. Het wordt een plaat met zorgvuldig uitgekozen classics van o.a. Bo Diddley, Sister Rosetta Tharpe en Lightnin’ Hopkins, maar ook vijf nieuwe tracks. De 71 jarige zanger vertelt over zijn 37e album: ”Van jongs af aan ben ik al aan de blues verbonden. Weet je wat het is met blues? Je kunt het niet ontleden, je doet het gewoon. Muziek is een kwestie van gewoon doen en zo werkt blues. De liedjes op Roll With The Punches, of ik ze al of niet zelf geschreven heb, hebben allemaal een verhaal dat ik vertel en uitvoer. Voordat ik liedjes begon te schrijven, was ik al een performer. Dat is wat ik doe, zo heb ik dat altijd gevoeld.”

 

 

 
Translate »
Share This