Eén van de grote namen van het afgelopen North Sea Jazz Festival was Van Morrison Op 22 september brengt Van The Man zijn nieuwe album “Roll With The Punches” uit. Eerste single wordt het nummer BRING IT ON HOME TO ME. Het is een remake van Sam Cooke`s originele uitvoering uit 1962. Van Morrison bracht het eerder uit in 1974, maar o.a. ook The Animals (1965), Aretha Franklin (1969) en Paul Mc Cartney (1988) namen het eerder op. De 71 jarige zanger vertelt over zijn 37e album: ”Van jongs af aan ben ik al aan de blues verbonden. Weet je wat het is met blues? Je kunt het niet ontleden, je doet het gewoon. Muziek is een kwestie van gewoon doen en zo werkt blues. De liedjes op Roll With The Punches, of ik ze al of niet zelf geschreven heb, hebben allemaal een verhaal dat ik vertel en uitvoer. Voordat ik liedjes begon te schrijven, was ik al een performer. Dat is wat ik doe, zo heb ik dat altijd gevoeld.”

 

 

 
Translate »
Share This