Zondagavond zijn de Grammy`s, de belangrijkste muziekprijzen van het jaar, uitgereikt. Ariana Grande sleepte de award binnen voor beste album ‘Sweetener’. Zij was niet aanwezig bij de uitreiking, nadat er ruzie ontstond tussen de producenten van de show en de meest populaire zangeres van dit moment. Zij mocht er haar single ‘7 Rings’ niet zingen, maar een compilatie van een aantal nummers.

Donderdag meldde één van de Grammy producers, Ken Ehrlich, dat het optreden van Grande niet kon doorgaan, omdat er geen tijd meer was om haar optreden in elkaar te zetten. Ariana maakte gehakt van dit argument: “Ik heb mijn mond gehouden, maar nu lieg je over me. Je weet maar al te goed dat ik binnen een dag een optreden produceer. Toen jij mijn creativiteit en zelfexpressie inbond, besloot ik om niet te komen. Het gaat hier om samenwerking, kunst, eerlijkheid. Ik wil me gesteund voelen en niet meedoen aan allerlei vervelende spelletjes. Dat is niet wat muziek voor mij is,” aldus de zangeres.

O.a. ook Kendrick Lamar en Childish Gambino lieten het afweten. Zij waren afwezig, omdat ze stelden dat er in hun ogen een gebrek aan waardering is voor hiphop. Ondanks dat, bleek Gambino de grote winnaar. Hij kreeg 4 Grammy`s, voor zijn confronterende ‘This Is America, een nummer dat handelt over politiegeweld en racisme in verdeeld Amerika. Gambino won de Award voor Best Rap/Sung Performance’ en een Grammy voor Best Music Video. De artiest was niet bereikbaar voor commentaar.

Rapper Drake leek tijdens de uitreiking geschoffeerd te worden door de regisseur: de toespraak die hij hield toen hij zijn Grammy Award voor God’s plan ophaalde, werd onderbroken door reclame. Kennelijk stond het de producer niet aan, dat Drake een kritische noot liet vallen tijdens zijn speech?

Pharrell Williams werd uitgeroepen tot producer van het jaar. Daarbij versloeg hij onder meer Kanye West. Lady Gaga en Bradley Cooper wonnen een Grammy in de categorie ‘Best Duo Performance. Lady Gaga sleepte ook de verwachte ( en eerder uitgelekte?) Award binnen voor het nummer ‘Shallow’. Uiteindelijk won Gaga 3 Awards. Dua Lipa is dit jaar verkozen tot beste nieuwe artiest. Een prijs, die haar een jaar te laat toekomt. Cardi B maakte het beste rapalbum. Postuum kreeg Chris Cornell een Award toebedeeld. Verder vielen ook Beck en Willie Nelson in de prijzen.

Om het wegblijven van een aantal grote namen enigszins te compenseren, wist de organisatie Michelle Obama te strikken voor een korte speech. Zij sprak verzoenende woorden: “Of we nu van country, rap of rock houden, muziek helpt ons onze gevoelens te delen. Onze waardigheid en ons verdriet, onze hoop en vreugde”, zei Michelle. “Muziek stelt ons in staat naar elkaar te luisteren en elkaar uit te nodigen.”

 

 

 
Translate »
Share This