Op 9 maart 1987 brengt U2 hun album ‘The Joshua Tree’ uit. De Ierse band was op dat moment al razend populair geworden. Het begon allemaal in 1980 met hun debuut ‘Boy’, dat werd opgenomen met producer Steve Lillywhite. Commercieel leverde het nog geen hit op, maar dat liet niet lang op zich wachten. Het album ‘War’ zorgde voor de wereldwijde doorbraak. De Top 40 hits ‘New Year`s Day’ en ‘Sunday Bloody Sunday’ waren afkomstig van deze plaat.

‘The Joshua Tree’ is beïnvloed door blues, folk, gospel en de fascinatie van de bandleden voor Amerika. Brian Eno en Daniel Lanois produceerden de plaat. Het werd bij de uitgave een commercieel succes, het is waarschijnlijk het meest geprezen album dat U2 heeft gemaakt. Van het album zijn de nummers ‘Where the Streets Have No Name’, ‘With or Without You’ en ‘I still haven’t found what I’m looking for’ als single uitgebracht. Van het album zijn meer dan 20 miljoen exemplaren verkocht.

Het album is vernoemd naar de zogenaamde “Joshua trees”, cactusachtige bomen in de woestijn van zuidelijk Californië. De tracklist van het album is bepaald door Kirsty MacColl, een vriendin van de band. Deze stelde de lijst samen op volgorde van haar favoriete nummers.     #playlist:  Flashback

 

 

 
Translate »
Share This