Trijntje Oosterhuis blaast vandaag 46 kaarsjes uit. De Amsterdamse, die in 1994 begon als achtergrondzangeres van Candy Dulfer en met haar mee ging op een uitgebreide wereldtour. Toen was ze zelf zo gepokt en gemazeld, dat ze zelf aan de slag ging als zangeres. Eerst als zangeres van de band Total Touch. De plaat ‘Total Touch’ uit 1996 werd het bestverkochte debuutalbum van een Nederlandse band ooit, met meer dan 500.000 stuks. Ook de single ‘Somebody Else`s Lover’ uit datzelfde wordt bekroond met platina.

Later is zij met veel succes een solocarrière begonnen. Trijntje Oosterhuis wordt gezien als één van de beste en meest veelzijdige zangeressen van Nederland. Dat bewees ze met het prachtige ‘De Zee’, geschreven voor de opening van de Amsterdam ArenA. Haar grootste hit maakte ze in 1997. ‘Wereld Zonder Jou’ met Marco Borsato bereikte de 3e plaats in de Top 40.

In 2015 deed ze mee aan het Eurovisie Songfestival. Vooraf waren de verwachtingen hooggespannen, maar die kon Trijntje niet waarmaken. Het door Anouk geschreven nummer ‘Walk Along’ was zwak en haar podiumpresentatie bedroevend. Trijntje revancheerde zichzelf daarna met het prachtige ‘Ken Je Mij’.

 

 

 
Translate »
Share This