54 jaar is Tracy Chapman sinds vandaag. Gefeliciteerd! “Fast Car” is het nummer waar je de Amerikaanse zangeres van kent. In 1988 bereikte Chapman de eerste plaats in de Top 40 met dit nummer. ‘Fast Car’ . een song die gaat over een arme, hardwerkende vrouw die de armoede probeert te ontvluchten, wordt ook in Amerika een dikke top 10 hit.

Al op jonge leeftijd stort Tracey zich op de muziek. Ze speelt piano, ukelele en gitaar en begon songs te schrijven. Een aantal demo`s belandden in goede handen. Het label Electra tekent de zangeres in 1987. Een gouden greep, want ‘Fast Car’ verschijnt via dit platenlabel op de markt. Haar album gaat 10 miljoen maal over de toonbank.

Tracey sleept drie Grammy’s in de wacht en weet ook met het album ‘Crossroads’ (1989) de weg naar de top 10 van de album charts te vinden. Hoewel haar succes dan langzaam maar zeker vermindert, wint de zangeres in 1997 opnieuw een Grammy, voor Best Rock Song (‘Give Me One Reason’). Het album ‘New Beginning’ (1997) haalt 3x platina.

 

 

 
Translate »
Share This