• Twitter
  • Facebook

One Hit Wonders Nr. 90 B.J. Thomas – Raindrops keep falling on my head (1970)

Billy Joe Thomas wist slechts eenmaal te shinen in de Veronica Top Veertig. Dat deed hij als B.J. Thomas met ‘Raindrops keep falling on my head’, dat hem ook een Alarmschijf opleverde. Het nummer werd geschreven door Hal David en Burt Bacharach voor de film Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969). Het nummer won een Academy Award voor Beste Originele Nummer. Daarnaast won Bacharach ook de prijs voor Beste Originele muziek uit dezelfde film. Aanvankelijk werd het nummer aangeboden aan Ray Stevens, maar . . .  hij wilde het niet opnemen.

Daar zal hij erg veel spijt van hebben gehad, want nadat B. J. Thomas wel had toegehapt, bereikte het nummer de eerste plaats in de Billboard Hot 100. In de Veronica Top Veertig kwam het nummer niet verder dan de 28e plaats.  Het nummer leverde B.J. een Oscar op. (voor de soundtrack van de film Butch Cassidy and the sundance kid.

B.J. Thomas had eerder al eens een Tipparade notering behaald. Nadat hij de band The Triumphs had verlaten, bracht hij in 1969 het nummer ‘Hooked On A Feeling’ uit. Het is het plaatje waarmee Jonathan King en Blue Swede internationaal succes zouden scoren. De ‘kale’ versie van B.J.  werd in Amerika en Canada echter een top tien hit. In 1975 had B. J. Thomas nog een internationale hit met  (Hey Won’t You Play) ‘Another Somebody Done Somebody Wrong Song’, dat hem een Grammy Award opleverde. In Nederland bleef het opnieuw bij een Tipparade notering.

 
Translate »
Share This