We naderen het einde van het jaar 2016! Voor het eerst stelt de redactie van Hitzound de Top 100 samen van de beste tracks van dit jaar. Vanaf 20 december ruimen we tien dagen in om de lijst aan je bekend te maken. Na de nummers 100 tot en met 91 maken we vandaag de nummers 90 tot en met 81 bekend. Wil je de Top 100 van 2016 ontvangen per mail? Stuur dan een berichtje naar Hitzound.

 

80 Kings Of Leon – Waste A Moment

Dit jaar vierden we de terugkeer van Kings Of Leon! Twee en een half jaar hebben we moeten wachten! Met WASTE A MOMENT hebben de drie broers Caleb, Jared en Nathan Followill en hun neef Matthew Followill zich terecht genesteld in het overzicht van de 100 beste tracks van 2016. is WASTE A MOMENT. Het nummer komt van het album “Walls”.

 

 

79 Thijs Boontjes Dans en Show Orkest – Alleen Naar De Kermis

De breakup-song van het Thijs Boontjes Dans- en Showorkest heet ALLEEN NAAR DE KERMIS en werd op NPO Radio 2 Uitgeroepen tot Top Song. De track is afkomstig van de EP “Ambiance”. De band bestaat uit Thijs Boontjes op zang en toetsen, Harrie Roelse op drums, Jeroen Overman op de bas en Guido Blom als gitarist. Jeroen mocht met Douwe naar Stockholm om de zanger bij te staan tijdens het Songfestival.

 

 

78 Rae Sremmurd – Black Beatles

Voor het Amerikaanse hiphop duo Rae Sremmurd kan 2016 niet meer stuk. BLACK BEATLES werd nummer 1 in Amerika. De track is afkomstig van het tweede album “Sremmlife 2” en werd uitgeroepen tot Hitzound Smash. Geen wonder dat Rae Sremmurd genoteerd staat bij de Top 100. Op 22 januari komen de mannen naar Nederland! De Melkweg, om precies te zijn. Voor kaarten ga je op Hitzound naar de Ticketmaster.

 

 

77 Tame Impala – New Person, Same Old Mistakes

De vijfkoppige psychedelische rockband uit het Australische Perth sloeg vorig jaar genadeloos toe met LET IT HAPPEN. Van hetzelfde album “Currents” kwam dit jaar NEW PERSON, SAME OLD MISTAKES uit op single dat helaas de Nederlandse hitlijsten niet haalde. Maar deze fijne track is ons beslist niet ontgaan!

 

 

76 Michael Kiwanuka – Love & Hate

De ster van Michael Kiwanuka is rijzende! Hij gaf eerder dit jaar al uitverkochte shows in Paradiso en met deze single LOVE & HATE werd hij Top Song op NPO Radio 2. In 2011 brak hij bij het grote publiek door met zijn singles TELL ME A TALE en HOME AGAIN. Op 6 januari 2012 won hij de Sound of…, de jaarlijkse competitie van BBC Radio 1 met de meest veelbelovende acts voor dat jaar. LOVE & HATE is de titel track van zijn tweede album.

 

 

75 JP Cooper – September Song

Deze week is SEPTEMBER SONG de nieuwe Hitzound Smash. De Britse zanger is JP Cooper, die eerder dit jaar de vocals afleverde voor PERFECT STRANGERS van Jonas Blue, dat met platina werd bekroond in Groot Brittannië. John Paul Cooper schreef het nummer samen met Ben Hudson en Jon Hume. Later dit jaar levert de singer-songwriter uit Manchester zijn debuut EP af. Wij verwachten veel meer moois van deze zanger in 2017!

 

 

74 Adele – Send My Love

Het nummer SEND MY LOVE is afkomstig van het derde album “25”. De plaat brak wereldwijd records door in de eerste week meer dan drie miljoen keer te worden verkocht. Een maand na het debuut waren er wereldwijd al meer dan 15 miljoen exemplaren verkocht. SEND MY LOVE is geschreven door Adkins , Max Martin en Shellback. Adele omschreef het nummer als een “blij-dat-je-wegbent-nummer” dat refereert naar haar ex-vriend.

 

 

73 The Brahms – Feels Like Home

Het jaar 2016 begon goed voor The Brahms. De uit Utrecht afkomstige band won dit voorjaar een 3FM Award als beste alternatieve act. Met FEELS LIKE HOME bereiken David Westmeijer (zang), Thomas Braam (gitaar), Martin Brummelkamp (drums) en Tobias Moeken (bass) de Top 100 van Hitzound over 2016.

 

 

72 Zayn ft. Taylor Swift – I Don`t Wanna Live Forever

Een verrassend en sterk duet dropten Zayn en Taylor Swift aan het einde van 2016. Gezamenlijk werd het niet opgenomen. Zayn Malik vertelde tijdens de Elvis Duran Show: “We zaten ieder op een verschillende plek toen ik het idee aan haar vertelde. Dat gebeurde via de telefoon. Ze had het nummer al gehoord omdat Jack (Antonoff) haar het nummer sowieso al had laten horen en ze vond het goed. Een dag later dook ze de studio in, maar waar precies ze dat deed weet ik niet meer”, zo vertelde Zayn Malik dinsdag in de Elvis Duran Show. “Ik vroeg haar of ze mee wilde doen en dat leek haar een goed plan.”

 

 

71 Adam Lambert – Welcome To The Show

Dit voorjaar kwam hij naar Nederland voor een stijf uitverkochte show in Amsterdam met zijn Original High Tour. Daar verraste hij zijn fans ook met het fijne nummer WELCOME TO THE SHOW. Adam over zijn nieuwe single: “I wanted to surprise my fans with a new, uplifting anthem for the spring. I asked Max Martin for help and he paired me up with two great writers and producers; Ali Payami, who worked with me on ‘Ghost Town,’ and Swedish star Laleh who is also a featured vocalist on the track. I feel this song will give people strength to be exactly who they are.”

 

 

 

 
Translate »
Share This