We naderen het einde van het jaar 2016! Voor het eerst stelt de redactie van Hitzound de Top 100 samen van de beste tracks van dit jaar. Vanaf 20 december ruimen we tien dagen in om de lijst aan je bekend te maken. Na de nummers 100 tot en met 71 maken we vandaag de nummers 70 tot en met 61 bekend. Wil je de Top 100 van 2016 ontvangen per mail? Stuur dan een berichtje naar Hitzound.

70 John Legend – Love Me Now

Met de emotionele single LOVE ME NOW is John Legend dit jaar helemaal terug. Het nummer komt van zijn album “Darkness and Light”, dat begin deze maand uitkwam. 2016 is sowieso een goed jaar voor de zanger omdat hij en zijn vrouw Chrissy Teigen in april van dit jaar de trotste ouders zijn geworden van hun dochter Luna Simone Stephens. LOVE ME NOW is geschreven door Blake Mills, John Stephens en John Ryan. Deze track brengt iedereen bij elkaar met Kerst!

 

 

69 Douwe Bob – Slow Down

Dit jaar reisde Douwe Bob voor Nederland af naar Stockholm om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Song Festival. Dat deed hij zeer verdienstelijk. SLOW DOWN behaalde de 11e plaats in de finale. Het nummer is een aanklacht tegen de jachtige prestatiedrang : Het is een protestnummer tegen mezelf, tegen de snelheid waarmee ik in Amsterdam leef. We moeten ons levenstempo vertragen”, aldus Douwe Bob. Het nummer staat op zijn succesvolle plaat “Fool Bar” dat verderop in de Top 100 van Hitzound nog een notering gaat opleveren!

 

 

68 Twenty One Pilots – Heathens

Twenty One Pilots hebben de smaak te pakken. 2016 kan voor het duo niet meer stuk na het internationale succes voor STRESSED OUT. In Nederland scoorde de band er een 3FM Megahit en Alarmschijf (538) mee. In Amerika en Australië is deze single bekroond met platina. Maar ook de opvolger HEATHENS mag er zijn en sleept er een mooie notering mee binnen in het jaaroverzicht. Het is afkomstig van de “Suicide Squad” soundtrack.

 

 

67 Kungs vs Cookin On 3 Burners – This Girl

Eigenlijk is dit nummer al een jaar of zeven oud. Origineel is het van het Australische trio Cookin’ On 3 Burners. De Franse DJ en producer Kungs bewerkte het nummer, verrijkt met de vocalen van Kyle Auldist, dat uitgroeide tot één van de grote zomerhits van 2016. Zo stond het op de 1e plaats in Frankrijk en Duitsland.

 

 

66 Justin Bieber – Love Yourself

LOVE YOURSELF was wereldwijd een grote hit voor de Canadese zanger Justin Bieber. De akoestische track LOVE YOURSELF is afkomstig van zijn vierde studioalbum “Purpose,” dat op de valreep van 2015 uitkwam. Het nummer is geschreven door Bieber, Ed Sheeran en Benjamin Levin, die ook de single produceerde.

 

 

65 David Bowie – Lazarus

Het jaar 2016 kende een muzikaal dramatische begin met het overlijden van David Bowie op 10 januari. Dit zwaarmoedige nummer LAZARUS staat op zijn laatste studioalbum “Blackstar”. Het nummer bevatte een aantal concrete aanwijzingen voor het (toen nog) naderende overlijden van David Bowie. Daarom kan het nummer worden beschouwd als een moderne vorm van een zwanenzang. Respect.

 

 

64 Waylon – Our Song

Zomaar uit het niets verscheen dit jaar het nieuwe album “Seeds” van Waylon. Van de plaat kwam OUR SONG uit op single. En wat voor eentje! De track is een ode aan de disco van de golden seventies. Voor het album dook Waylon in het geheim de Red Bulll Studios in Amsterdam in, om daar acht zelf geschreven nummers op te nemen. Volgend jaar februari start Waylon zijn “This Is Our Night Tour” die hem langs alle grote podia van Nederland brengt. Enkele data : 25 februari TivoliVredenburg (Utrecht) , 2 maart Oosterpoort (Groningen), 3 maart Doornroosje (Nijmegen) en 4 maart Bitterzoet (Amsterdam). Voor kaarten ga je op Hitzound naar de Ticketmaster.

 

 

63 Matt Simons – Catch & Release (Deepend remix)

Dit nummer had een aanloopje nodig. Inde originele uitvoering werd het een bescheiden hit in 2014. De Deepend remix van CATCH & RELEASE bracht Matt Simons een grote hit in Nederland. Het nummer stond 23 weken in de Top 40 genoteerd. Van zijn plaat “Catch & Release” nam hij met Marco Borsato ook het nummer BRENG ME NAAR HET WATER (TO THE WATER) op.

 

 

62 Sue The Night – The World Below

De Haarlemse Suus de Groot verraste ons samen met haar band dit voorjaar met de single THE WORLD BELOW. Sue The Night sleepte er een 3FM Megahit mee binnen. Sue schreef het nummer zelf en legt uit waar het nummer over gaat: “’The World Below’ beschrijft een vriendschap die voorbij is gegaan. Het gebeurt vaak dat je een vriend of vriendin hebt en ziet dat ze zichzelf kwijtraken. Ze verliezen zichzelf en je kunt niet ingrijpen, waarna je dus zelf je eigen pad moet kiezen.”

 

 

61 Ellie Goulding – Something In The Way You Move

SOMETHING IN THE WAY YOU MOVE was de 1e Hitzound Smash van 2016 en is afkomstig van haar derde plaat “Delirium”, dat ook de hit ON MY MIND oplevert. Toch weet Goulding het overweldigende succes van 2015 niet te herhalen. LOVE ME LIKE YOU DO (van de soundtrack Fifty Shades Of Grey) behaalde namelijk 5x platina vorig jaar.

 

 

 

 

 

 
Translate »
Share This