Op 30 maart 2004 overlijdt Timi Yuro. De Amerikaanse zangeres werd het meest bekend van haar nummer ‘Hurt’. Het was haar debuut single uit 1961, toen in Nederland het zendschip Veronica al wel uitzond op zee, maar de Top 40 nog niet bestond. In Amerika werd het een enorme hit en bereikte er de 4e plaats in de Billboard Top 100. Het nummer was gecoverd van Roy Hamilton.

Daarna scoorde ze een jaar later nog een grote hit met ‘What`s A Matter Baby’, dat later in de seventies succesvol gecoverd wordt door Ellen Foley. Daarna scoorde Yuro nog een aantal hits, maar het succes van ‘Hurt’ werd niet geëvenaard.

In Nederland maakte ze een glorieuze comeback, toen ze in het kader van de TV-gala rond de Platen 10 Daagse werd uitgenodigd als hoofdgast. Daar zong Timi opnieuw het nummer ‘Hurt’ en belandde binnen enkele weken alsnog in de Top 40 van Nederland. De single bereikte een 4e plaats. Het album ‘All Alone Am I, dat kort daarna werd uitgebracht, behaalde de eerste plaats van de album Top 50. Timi besloot te verhuizen naar Nederland. Nadat het succes later wegebde, keerde ze terug naar Amerika. De zangeres overleed op 63-jarige leeftijd aan kanker.

 

 

 
Translate »
Share This