Elke dag staan we stil bij de Treiterschijf. Het was de plaat die wekelijks veel geplugd werd op Radio Noordzee Internationaal en was van 1971 tot 1974 de tegenhanger van de Veronica Alarmschijf. Op 22 juli 1972 werd ‘I like it that way’ van The Tremeloes uitgeroepen tot Treiterschijf op Radio Noordzee Internationaal. De groep had vooral succes in de jaren zestig en zeventig veel succes had met nummers als ‘Here comes my baby’, geschreven door Cat Stevens trouwens, ‘Silence is golden’ en ‘My little lady’.

In 1961 begon de band zijn opmars, toen nog onder de naam Brian Poole & The Tremeloes.  Met ‘Do you love me’ hadden ze in 1963 een nummer 1 hit in Engeland. Omdat het niet meer boterde tussen de zanger en de rest van de band ging twee jaar later uit elkaar. Poole wist het succes solo niet vast te houden. Hoe anders was dat voor The Tremeloes! In Nederland bereikten ze 11 maal de Nederlandse hitlijsten. ‘I like it that way’ werd geschreven door Alan Blakley en Len Hawkes en bereikte de 9e plaats in de Radio Noordzee Top 50.

Net als veel andere bands uit de jaren zestig en zeventig zijn ook The Tremeloes bij tijd en wijle in ‘revivaloptredens’ terug te vinden. Niet meer met Dave Munden; hij overleed een maand geleden aan een luchtweginfectie op 71-jarige leeftijd.

 
Translate »
Share This