Elke dag staan we bij Hitzound stil bij de Alarmschijf. Het was de plaat die in 1969 officieel werd geïntroduceerd door Radio Veronica en werd wekelijks gekozen en veel gedraaid. (na het hele uur) Vanaf 1 november 1969 startte Radio Veronica officieel met de Alarmschijf.  Daarmee is het de oudste, nog altijd gekozen hit tip van de Nederlandse radio.   Voordat de DJ`s van het eerste uur de Tipparade gingen samenstellen was er al een voorlopige Tipparade in het leven geroepen bij de zee zender. Deze werd gestart door Rob Out en uitgezonden na de Veronica Top Veertig vanaf 15 juli 1967. Deze pré-Tiplijsten zijn echter nooit afgedrukt.

Op 24 augustus juli 1968 staan The Shoes op nummer 1 van de Tipparade met ‘Don`t you cry for a girl’. Het nummer werd gepend door de bandleden Jan Versteegen en Theo van Es. Freddy Haayen was de producer. In dat jaar vertrok Haayen van het label Polydor om samen met Willem van Kooten de platenmaatschappij Red Bullet op. Ondanks deze verandering bleef Haayen de platen voor The Shoes bij Polydor produceren.

De single ‘Don`t you cry for a girl’ wordt een knaller. De band uit Zoeterwoude werd in 1963 opgericht als The White Shoes. Tijdelijk Double You geheten (toen nog zonder Van Es). De groep brak in 1966 door met de single ‘Standing and staring’, dat 12 weken genoteerd stond in de Veronica Top Veertig. Met de opvolger ‘Na na na’ scoorde de band uit Zoeterwoude voor het eerst een top tien hit. Ook ‘Don`t you cry for a girl’ behaald de top 10 en bereikt de 5e plaats in de Veronica Top Veertig.  In 1968 verscheen ook het debuutalbum ‘Wie The Shoes past’. 

 
Translate »
Share This