The Raconteurs zijn terug! Na meer dan een decennium komt de band met hun derde studioalbum ‘Help Us Stranger’. Verenigd en versterkt met grenzeloze ambities en een onuitputtelijke energie; de band is wellicht meer in vorm dan ooit tevoren.

The Raconteurs verschenen voor het eerst op het toneel in 2006 en verpletterden alles en iedereen met de monsterhit ‘Steady, As She Goes’ van het debuutalbum ‘Broken Boy Soldiers’. Met het album ‘Consolers of the Lonely’ uit 2008 -dat in een tijdsbestek van drie weken is opgenomen- wisten ze een Grammy voor “Best Engineered Non-Classical Album” binnen te slepen.

Daarna was het lange tijd stil rondom de band. Totdat ze afgelopen december vanuit het niets de twee tracks ‘Sunday Driver’ en ‘Now That You’re Gone’ dropten, dat dus een klein voorproefje van ‘Help Us Stranger’ bleek te zijn. De nummers op het album zijn geschreven door White en Benson, met uitzondering van ‘Hey Gyp (Dig The Slowness)’ dat een cover is van Donovan. Op zondag 2 juni speelt de band op Best Kept Secret in Hilvarenbeek.

 

 

 
Translate »
Share This