• Twitter
  • Facebook
Foto: ABC Televison

Op 14 oktober, maar dan in 1972, komt The Partridge Family binnen in de Veronica Top Veertig met ‘I think I love you’. Het nummer werd geschreven door Tony Romeo, die o.a. ook verantwoordelijk was voor ‘I’m gonna make you mine’ van Lou Christie. Maar het meeste succes als songwriter had hij met ‘I think I love you’. Het was de eerste single uit de eerste aflevering in 1970 van de TV serie The Partridge Family.

De sitcom serie werd al snel razend populair en liep vier seizoenen: van 1970 tot 1974. De hoofdrol werd gespeeld door Shirley Jones als Shirley Partridge, een weduwe met vijf kinderen. De belangrijke rol als oudste zoon Keith werd gespeeld door David Cassidy, die daarmee als tieneridool doorbrak. In Nederland komt het nummer tot twee maal toe binnen in de Tipparade, maar werd in 1970 geen hit.  In Amerika wél en hoe: in november van dat jaar staat het nummer op de eerste plaats in de Billboard Top 100.

Als de serie ook succesvol in Nederland wordt, pikt Radio Noordzee Internationaal het nummer op en roept het uit tot Treiterschijf. Zo belandt ‘I think I love you’ ook in de hitlijsten. In de Noordzee Top 50 op nummer 1; in de Veronica Top Veertig op nummer 2. Het nummer is dan op een maxi-single uitgebracht, met ook ‘Breaking up is hard to do’ en ‘I`ll meet you halfway’. Op de songs van The Partridge Family zijn voornamelijk de stemmen van Shirley Jones en David Cassidy te horen. Wanneer David Cassidy in 1974 besluit uit de serie te stappen, valt direct het doek voor de Partridge Family, en Cassidy heeft dan intussen al succes als solo zanger.

 
Translate »
Share This