• Twitter
  • Facebook
Credits: V2 Records

Caroline Van der Leeuw’s transformatie van de stem van het hitlijsten aanvoerende Caro Emerald tot haar eigen artistieke identiteit als The Jordan is een reis van zelfontdekking geweest. Na ‘Best Damn Day’ volgt vandaag de opvolger. Haar attitude van zelfbesef, kwetsbaarheid en pure eerlijkheid komt krachtig over met de nieuwe track ‘I’m Not Sorry’. De track is de laatste single die uitgebracht gaat worden voordat haar debuutalbum ‘Nowhere Near The Sky’ verschijnt op 10 februari.

Met ‘I’m Not Sorry’ stelt ze de gevonden onafhankelijkheid van The Jordan vast en verbrandt ze al haar schepen achter zich door met dreigende, half gefluisterde zang te verklaren: “I’m not sorry for bruising your ego, I’m not sorry for breaking your will, I’m not sorry for not asking for forgiveness.” Muzikaal gezien is het een stap opzij van de trip-hop vibe van de eerdere singles en heeft de track meer een verontrustende, haast gothic-getinte intensiteit gevoed door een sidderende woede die niets vergeeft en je uitdaagt om ook maar te durven te antwoorden op haar vragen.

The Jordan zegt, “‘I’m Not Sorry’ is geschreven voor iedereen die moe is van het jezelf verontschuldigen. Die moe is van het jezelf schuldig voelen. En die moe is van de schuld op zich nemen. We zijn niet egoïstisch, we weten inmiddels simpelweg wat we willen en daar schamen we ons niet voor.”

 
Translate »
Share This