Op 4 april 1981 komen The Jacksons binnen in de Nationale Hitparade met ‘Can you feel it’. Het nummer is geschreven door Machiel en Jackie Jackson en is te vinden op het album ‘Triumph’ (1980): het was het openingsnummer. Michael had net een jaar eerder zijn succesvolle soloplaat ‘Off the wall’ uitgebracht.  De groep begon in 1969 als de Jackson Five in 1969.  In 1976 verhuisden de broers van Motown naar het Epic label. Niet allemaal trouwens, want Jermaine bleef Motown trouw. Hij vond een verhuizing van label niet eerlijk tegenover Motown en Berry Gordy. 

De naam Jackson Five werd door de anderen (Marlon, Tito, Randy n Michael)  ingeruild voor The Jacksons en dat deed de carrière van Michael, Marlon, Randy en Tito veel goeds. In 1977 werd ‘Shake your body’ de eerste hit onder deze naam. Ook ‘Shake your body’ en ‘Lovely one’ werden hits. ‘Can You Feel It’ uit 1981 was hun grootste hit en kwam tot nummer 3 in de Nationale Hitparade.

De single ‘Can You Feel It’ ging vergezeld van een video, dat werd gemaakt door Robert Abel and Associates. Dit bedrijf leverde de spectaculaire effecten af. Het nummer was feitelijk ook de eerste oefening voor Jackson met het fenomeen video.  Deze duurde bijna 10 minuten , met spoken word (Ken Nordine!), geluidseffecten, strijkers, een hoop glitter en een boodschap.

 
Translate »
Share This