Op 12 oktober 1974 kwamen The Classics binnen in de Nationale Hitparade met ‘Yellow sun of Equador’. Het was de titelsong van hun debuut LP. Het liedje werd geschreven door Fred Limpens. De Nederlandse groep werd in 1967 opgericht in Stamproy met Harry Broens, Ber Kwaspen, gitarist Ton Dirkx, bassist Rene Munnecom en toetsenist Jan Dirkx. In de gelederen. In 1969 was ‘I Only Want To Be With You’ hun eerste single, dat het in Limburg, hun provincie, goed deed.

In 1970 vindt de eerste groepswisseling plaats. Joep Beurskens neemt de gitaar over van Ton Dirkx. In 1972 scoren The Classics hun allereerste hit in de Veronica Top Veertig met ‘My lady of Spain’. Er gaan in totaal zo`n 600.000 plaatjes over de toonbank. De meeste exemplaren verkochten ze niet eens in Nederland, maar in het buitenland. Rene Munnecom stapt op in 1973 en wordt vervangen door Peter Gerits.

Een jaar later brengt de band hun allereerste LP uit, met daarop de hit ‘Gimme that horse’ én de titelsong ‘Yellow sun of Equador’. In het koortje hoor je Patricia en Yvonne Paay. Het wordt hun meest succesvolle single en bereikt de 4e plaats in de Nationale Hitparade. Datzelfde jaar toert de band door België, Duitsland en Oostenrijk. Tour aanbiedingen uit Engeland en Amerika slaat de band af, omdat ze geen zin hebben van The Classics hun beroep te maken.

 
Translate »
Share This