Op 24 juli 1978 ging de Steunplaat van Frits Spits van start. Elke dag staan we stil bij de keuzes van de DJ, die met De Avond Spits één van de meest legendarische radioprogramma`s was. Niet alleen dankzij de wekelijkse Steunplaat, maar ook met populaire rubrieken als “Kruip in de huid van…” en bovenal “De Poplimerick”.  Op 1 oktober 1979 viel de keuze van Frits op ‘The devil went down to Georgia’ van The Charlie Daniëls Band.  Het nummer is geschreven door alle leden van The Charlie Daniels Band en geproduceerd door John Boylan.

Het nummer gaat over een poging van de duivel om de ziel van een jonge man te stelen door middel van een duel waarin de twee viool tegen elkaar spelen. De duivel belooft de man, genaamd Johnny, een gouden viool te geven als hij wint, maar als hij verliest, krijgt de duivel zijn ziel. Johnny wint uiteindelijk en daagt de duivel uit voor een nieuw duel in de toekomst.

“The Devil Went Down to Georgia” groeide uit tot de grootste hit van de band en bereikte de derde plaats in de Amerikaanse Billboard Hot 100, terwijl in Engeland plaats 14 werd bereikt. In Nederland kwam de single tot plaats 25 in de Nederlandse Top Veertig. In 1980 ontving het nummer een Grammy Award.

 
Translate »
Share This