Op 24 december in 1966 debuteren The Cats in de Top 40 met “What A Crazy Life”. De Volendamse groep werd rond 1962 opgericht. Ze noemden zich toen nog The Mystic Four en later de Everley Kosters en traden op in kleine zaaltjes in de buurt. Vanaf 1964 veranderen de jongens de bandnaam in The Blue Cats, dat later tot The Cats werd ingekort.

De band bestond uit Piet Veerman, Jaap Schilder, Theo Klouwer, Cees Veerman en Arnold Mühren. Hun allereerste single “Jukebox” namen ze op bij het piepkleine Amsterdamse label Durlaphone. Dat het nummer op single verscheen dankten de Volendammers aan het winnen van een talentenjacht, dat Radio Veronica (toen nog op zee!) had georganiseerd.

The Cats waren niet tevreden met de technische kwaliteiten van de Durlophone opnames en besloten contact te zoeken bij het platenlabel Bovema. Die herkenden direct de talenten van de groep! Na één auditie werden ze daar onmiddellijk aangenomen. “What A Crazy Life” werd de eerste Top 40 hit. Het was het beging van een glansrijke carrière van The Cats.

 

 

 
Translate »
Share This