Op 14 juni 1969 komen The Beatles binnen in de Veronica Top Veertig met ‘The Ballad Of John And Yoko’. Deze single werd geschreven door Lennon &Mc Cartney;  feitelijk grotendeels door John. ‘The ballad of John & Yoko’ werd opgenomen in de EMI-studio’s aan de Abbey Road in Londen. Toch doen maar twee leden van de Fab Four mee aan de opname. Ringo Starr kon niet komen, omdat hij bezig was aan de opnamen van de film The Magic Christian en ook George Harrison was verhinderd. Starr en Harrison hadden er overigens geen problemen mee dat ze niet meespeelden op de nieuwe single.

Ringo vond dat er goed gedrumd werd op ‘The Ballad of John And Yoko’ en George zei dat hij pas bezwaar had gemaakt als het lied ‘The Ballad of John, George and Yoko’ had geheten. Zo was het dus Paul McCartney, die niet alleen basgitaar, maar ook de drumpartijen van Ringo speelt.  John Lennon is zowel voor de slag- als de sologitaar verantwoordelijk.

De single verscheen twee maanden na het huwelijk van John en Yoko. Opvallend was, dat geen van The Beatles aanwezig was op de huwelijksdag, 20 maart 1969.  Als huwelijksreis koos het tweetal voor een ludieke actie en hielden ze op verschillende plekken in de wereld, waaronder Amsterdam, een bed-in. Daar ging het kersverse paar mediteren, vibreren en communiceren voor de wereldvrede. ‘The Ballad of John and Yoko’ werd in slechts één dag opgenomen en werd de twintigste nummer 1 hit van The Beatles.

 
Translate »
Share This