• Twitter
  • Facebook

Credits: Apple

Terug naar 14 juni, maar dan in 1969! Op deze dag komen The Beatles binnen in de Veronica Top 40 met ‘The Ballad Of John And Yoko’. Het nummer werd geschreven door Lennon &Mc Cartney;  maar feitelijk grotendeels door John. De singel ‘The ballad of John & Yoko’ werd opgenomen in de EMI-studio’s aan de Abbey Road in Londen. Toch deden maar twee leden van de Fab Four mee aan de opname. Ringo Starr kon niet komen, omdat hij bezig was aan de opnamen van de film The Magic Christian en ook George Harrison was verhinderd. Starr en Harrison hadden er overigens geen problemen mee dat ze niet meespeelden op de nieuwe singel.

Ringo vond dat er goed gedrumd werd op ‘The Ballad of John And Yoko’ en George zei dat hij pas bezwaar had gemaakt als het lied ‘The Ballad of John, George and Yoko’ had geheten. Zo was het dus Paul McCartney, die niet alleen basgitaar, maar ook de drumpartijen van Ringo speelde.  John Lennon was zowel voor de slag- als de sologitaar verantwoordelijk.

De singel verscheen twee maanden na het huwelijk van John en Yoko. Opvallend was, dat geen van The Beatles aanwezig was op de huwelijksdag, 20 maart 1969.  Als huwelijksreis koos het tweetal voor een ludieke actie en hielden ze op verschillende plekken in de wereld, waaronder Amsterdam, de beroemd geworden bed-in. Daar ging het kersverse paar mediteren, vibreren en communiceren voor de wereldvrede. ‘The Ballad of John and Yoko’ werd in slechts één dag opgenomen en werd de twintigste nummer 1 hit van The Beatles.

 

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This