Op 5 september 1964 komen The Beatles binnen in de Parool Top 20 met ‘I should have known better’. De Parool Top 20 was o.a. de voorloper van de Hilversum 3 Top 30 en de Mega Top 50. Het nummer werd geschreven door John Lennon & Paul McCartney en verscheen op de soundtrack van hun eerste speelfilm, A Hard Day’s Night. Lennon, hij schreef het eigenlijk alleen, was voor het nummer geïnspireerd op ’Hey baby’ van Bruce Channel. (1962) Op het nummer was een grote rol weggelegd voor  Delbert McClinton op mondharmonica. ‘I Should Have Known Better’ werd geschreven in Amerika , maar opgenomen in de Abbey Road Studios in Londen op 25 februari 1964.

Nadat The Beatles eerst ‘You Can’t Do That’ en ‘And I Love Her’ hadden opgenomen, namen ze drie takes van I Should Have Known Better’ op. Met het resultaat waren ze nog niet tevreden. De volgende dag werkten John, Paul, George en Ringo verder aan het nummer. Uiteindelijk werden er 18 takes opgenomen en kwam de 9e take uit op single, waarbij een tweede zangpartij en mondharmonica door een overdub van Lennon werd toegevoegd. ‘I should have known better’ bereikte de 1e plaats in de Parool Top 20.

De Beatles single werd later gebruikt voor een promo voor een weekend lang The Beatles op 18 en 19 september 1993 op Radio 3 bij de VOO en de TROS. De promo werd ingesproken door Jeroen van Inkel. Voor deze promo werd ook gebruik gemaakt van A Day In The Life, Twist and Shout en I’m a Loser van de Fab Four.

 
Translate »
Share This