Op 15 juli 1967 komen The Beatles binnen in de Veronica Top Veertig met ‘All you need is love’. Het nummer is geschreven door John Lennon, maar wordt zoals gebruikelijk toegeschreven aan Lennon-McCartney. De single werd opgenomen in de thuisbasis van de Stones: de Olympic Sound Studio in Barnes. Het is dan ook niet toevallig dat Mick Jagger en Keith Richard van de Stones als achtergrondzangers fungeren. Het nummer komt midden in de ‘summer of love’ uit: op 7 juli. Toevallig ook de verjaardag van Ringo Starr.  

De boodschap is simpel en universeel en dubbelzinnig vatbaar: liefde is het belangrijkste wat er is en het enige wat ontbreekt, wat je mist is liefde. Het nummer ging in première op 25 juni 1967, als The Beatles meewerken aan de allereerste wereldwijde satelliet TV uitzending: Our World. 

Zo’n 350 miljoen televisiekijkers zien The Beatles in de grote EMI-studio aan de Abbey Road in Londen, waar hun nieuwe single ‘All You Need Is Love’ in première gaat. De studio is omgetoverd in een feestzaal met spandoeken,  serpentines en ballonnen en heel veel collega`s en vrienden zoals Mick Jagger, Brian Jones, Jane Asher, GrahamNash, Patti Boyd, Eric Clapton, Donovan, Keith Moon, Marianne Faithfull en Gary Leeds van The Walker Brothers. In het nummer ‘All you need is love’ zijn zowel een stuk van de Marseillaise (het Franse volkslied) als Glenn Miller’s ‘In The Mood’ en een fragment van hun eigen  ‘She Loves You’ te horen. In de Veronica Top Veertig bereikten The Beatles de eerste plaats met het nummer.

 
Translate »
Share This