Op 26 september gaat de video in première van …..‘Here Comes The Sun’ van The Beatles! In een 2019 remake. Het nummer staat op het album ‘Abbey Road’ dat 50 jaar geleden werd uitgebracht. Het zon-overgoten nummer was van de ‘stille’ Beatle George Harrison. Hij schreef het nummer op Hurtwood Edge, het landgoed van Eric Clapton. Ver weg van alle zakelijke beslommeringen rond het label Apple, experimenteerde Harrison wat op een geleende gitaar.

“Het was een mooie, zonnige dag. Alle opgebouwde spanningen vielen van me af. Voor het eerst in weken had ik weer tijd om gitaar te spelen. En het eerste wat uit mijn vingers gleed, was Here Comes the Sun. Zo puur en spontaan, ” aldus George.

Ook Clapton herinnert zich die dag in 1969. De eerste drie maanden van dat jaar waren bitter koud geweest, zélfs naar Engelse normen. Maar plots was daar de zon terug! “We zaten aan de rand van een groot veld dat aan de tuin grensde,” weet Eric Clapton nog. “Terwijl we wat op onze gitaren tokkelden, begon George iets te ­zingen als ‘dee da dee dee, it’s been a long cold lonely winter’ en stukje bij beetje vulde hij de song verder in, tot het tijd was voor lunch.”

 

 

 
Translate »
Share This