Wat een verschrikkelijk slechte halve finale leverde het Eurovisie Songfestival ons vanavond af! Veel valse noten en ronduit tenenkrommende songs uit Tel Aviv. Ook moet gezegd, dat het geluid in de zaal niet best was. Zeventien landen streden om een finaleplek en de meest opvallende constatering is, dat België er niet bij is. Wie dan wel?

Dat zijn in willekeurige volgorde Griekenland, Wit Rusland, Servië, Cyprus, Estland, Tsjechië, Australië, IJsland, San Marino en Slovenië. Van deze tien had Australië de meest bijzondere staging, die verrassend mooi in beeld werd gebracht. Jammer, dat het nummer feitelijk zo zwak en oubollig is. Het leukste optreden leverde Tsjechië af en daarom top dat de drie boys naar de finale gaan.

De bizarre Portugese inzending is terecht gestrand, net als de zwakke inzending van Hongarije. Dat San Marino door is, zegt veel over de kwaliteit van deze eerste halve finale. De uitslag van deze avond was gebaseerd op 50% jury en 50% televoting. De jury punten waren gisteren al uitgedeeld. Ook Israël, Spanje en Frankrijk stemden mee.

 

 

 
Translate »
Share This