Tekashi 6ix9ine laat zichzelf van zijn slechtste kant zien: de rapper kan niet tegen zijn verlies. Met zijn single ‘GOOBA’, zijn eerste sinds vorige maand duidelijk werd dat hij de rest van zijn gevangenisstraf thuis mag uitzitten, debuteert hij op nummer 3 in de Amerikaanse Billboard Hot 100.   En dat, terwijl Ariana Grande en Justin Bieber deze week nieuw binnen komen op nummer 1 met ‘Stuck with you’. Tekashi 6ix9ine stelt, dat er is gesmokkeld met de hitnotering van Grande & Bieber.

De video van de criminele rapper werd op YouTube 190 miljoen keer bekeken. Beduidend meer dan het duet van Grande en Bieber met ruim 40 miljoen views.  Maar de Billboard Hot 100 is gebaseerd op het verzamelen van het aantal streams en op de verkoop van muziek en airplay op de radio. Tekashi 6ix9ine zegt op Instagram dat er 30.000 exemplaren van ‘Stuck With U’ zijn aangekocht met zes creditcards en dat het team van Bieber en Grande daarmee de nummer 1 notering zou hebben gekocht.

Ariana Grande: “Ik verspil normaal geen energie aan drama, maar deze vreemde beschuldigingen gaan te ver. Onze fans hebben de single gekocht en nooit meer dan vier keer per creditcard, zoals in de regels staat. Verkoop telt zwaarder dan streams en dit kun je niet ontkennen”, aldus de zangeres. “Iedereen die niet tevreden is met zijn plek in de hitlijsten en het harde werk van vrouwen probeert te ontkrachten, kan beter dankbaar zijn dat er überhaupt mensen zijn die naar je muziek luisteren.

Ze besluit: “Ik heb zo vaak bijna een nummer 1-hit gescoord, maar daar hoorde je mij niet over, want ik ben dankbaar dat ik hier mag zijn en dat zou jij ook moeten zijn. Ik feliciteer al mijn getalenteerde collega’s die deze week de top tien haalden, zelfs de nummer 3″, zegt ze met een verwijzing naar Tekashi 6ix9ine`s release ‘GOOBA’.

 
Translate »
Share This