Op 6 april in 1998 overlijd Tammy Wynette. De country-zangeres overlijdt aan een hartstilstand. Tammy trouwde op 17-jarige leeftijd, maar verliet na 3 jaar, met drie kinderen rijker, haar man. Ze zou in haar leven nog vier keer trouwen. Haar geld verdiende ze aanvankelijk als schoonheidsspecialiste. Maar om extra geld voor de kids bij te verdienen, trad ze `s avonds op in bars. In 1966 ontmoet ze country-producer Billy Sherrill, die haar een platencontract aanbied voor Epic Records.

Haar eerste single ‘My Elusive Dreams’, een duet met David Houston, bereikte de eerste plaats in de countrylijst van Amerika. Ook de opvolgers ‘D.I.V.O.R.C.E.’, ‘Stand By Your Man’ en ‘The Way To Love A man’ belanden op de eerste plaats in Amerika. In Nederland brak Tammy pas in 1975 door, nadat in Engeland ‘Stand By Your Man’ opnieuw werd uitgebracht. Zowel in Engeland als Nederland behaalde Tammy de eerste plaats. En dat in een tijdperk van het opkomende feminisme. Tammy`s single was nogal van de oude onderdanige stempel.

Er volgden nog enkele hits, maar daarna zakte de roem voor Wynette in Nederland in. Totdat de house-act KLF haar in 1992 vroeg om te zingen voor hun nummer ‘Justified And Ancient’, waarmee ze opnieuw een wereldhit in handen had. De single bereikte de 2e plaats in de Top 40. Tammy overlijdt op 55-jarige leeftijd, nadat ze de laatste jaren al een broze gezondheid had.      #playlist:   Flashback

 

 

 
Translate »
Share This