Op 16 maart 1970 overlijdt Tammi Terrell. De zangeres stierf ontstellend jong, op 24-jarige leeftijd, aan de gevolgen van een hersentumor. Ze boekte haar grootste successen aan de zijde van Marvin Gaye tussen 1967 en 1969. ‘Tommie’, zoals de familie haar noemde, zong al vroeg solo in het kerkkoor van de Jane Methodist Church en won als kind een talentenjacht. Als tiener stond ze in het voorprogramma van Gary U.S. Bonds en toerde rond met Chubby Checker en Patti LaBelle. Ze was ook korte tijd lid van The Sherrys, een r & b-meidengroep, opgericht door Little Joe Cook.

James Brown produceert in 1963 haar eerste single ‘Cried’. Motown had andere plannen met Tammi dan een solocarrière. Haar grote succes kwam toen ze in 1967 duetten ging zingen met Motown`s topzanger Marvin Gaye. De twee hadden al snel een hechte verstandhouding, die artistiek grote resultaten opleverde. Bij optredens wekten ze de indruk van een liefdespaar, maar hun vriendschap wordt beschreven als een soort broer-zus-relatie.

Op een aantal duetten met Marvin Gaye zingt Tammi helemaal niet mee, ook al stond dat wel op de platenhoes. Doordat bij Tammi in 1967 de tumor werd vastgesteld, onderging de zangeres acht zware operaties, waardoor ze niet meer in staat was om te zingen. Motown maskeerde dat door behalve oude opnames van Tammi, ook zangeres Valerie Simpson in te zetten.     #playlist:    Flashback

 

 

 
Translate »
Share This