Op 16 december, maar dan in 1988, overlijdt Sylvester aan de gevolgen van aids. De flamboyante disco zanger en songwriter ontwikkelde zijn liefde voor muziek in het gospelkoor van zijn Pinkstergemeente kerk. Hoewel je van de kerk naastenliefde mag verwachten, moest hij deze ijlings verlaten toen zijn homoseksualiteit werd ontdekt.

Sylvester vertrok naar San Francisco, waar hij de tegencultuur omarmde en zich voegde bij de The Cockettes, een dragqueengroep. De groep produceerde soloshows die zeer beïnvloed werden door vrouwelijke blues- en jazzzangers als Billie Holiday en Josephine Baker. Tijdens hun tour naar New York werd de groep kleiner en verliet Sylvester The Cockettes om zich te richten op zijn solocarrière.

Zijn eerste soloalbum “Sylvester” maakte hij in 1977. Het grote succes kwam een jaar later met het bekende discoalbum “Step II”, met bekende hitsingles zoals “You Make Me Feel (Mighty Real)” en “Dance (Disco Heat)”. Later stapte hij over naar Megatone Records, waar vriend en medewerker Patrick Cowley de scepter zwaaide. Met hem maakte hij nog vier albums en de hit single “Do Ya Wanna Funk” (1982). Als activist voerde Sylvester campagne tegen de verspreiding van hiv en aids, waar hij zelf aan stierf in 1988. Hij werd slechts 41 jaar.

 

 

 
Translate »
Share This