Taylor Swift haalt stevig uit naar Donald Trump. De zangeres vindt dat de Amerikaanse president zich hypocriet opstelt in de protesten in Minneapolis na de dood van George Floyd. “Nadat je je hele presidentschap de vuren van blanke suprematie en racisme hebt aangestoken, heb je nu het lef om morele superioriteit te veinzen voordat je geweld dreigt? Wanneer de plundering begint, begint de schietpartij??? We stemmen je in november naar huis”, zegt Swift vandaag op Twitter.

Daarmee reageert de 30-jarige zangeres op een bericht van Trump, die via Twitter aankondigde dat “het schieten begint als de plunderingen beginnen” in Minneapolis. Het social medium heeft vervolgens het bericht van Trump afgeschermd en voorzien van de waarschuwing dat het schrijfsel geweld verheerlijkt. Door een man, die als president zijn land hoort te verenigen, maar het tegenovergestelde doet.

George Floyd werd dinsdag gedood door een witte politieman die een knieklem plaatste op de nek van de ongewapende Floyd. Ondanks smeekbedes van Floyd ( ‘I can`t breathe’) hield de politieman, Derek Chauvin, hem minutenlang zo in bedwang tot het slachtoffer stierf. Sindsdien zijn er hevige demonstraties in de stad, waarvoor vandaag de nationale garde is ingeschakeld.

 
Translate »
Share This