• Twitter
  • Facebook

Credits: RAK

Terug naar 11 mei, maar dan in 1978!  Op deze dag ging de Paradeplaat van de TROS op Hilversum 3 naar ‘If you can’t give me love’ van Suzi Quatro. Het nummer werd geschreven door Nicky Chinn en Mike Chapman.  De singel ‘If you can’t give me love’ van Suzie Quatro stond op haar LP ‘If you knew Suzie…’ De Amerikaanse zangeres werd in 1971 ontdekt door platenproducer Mickie Most die in Detroit was voor het produceren van een nieuwe plaat van Jeff Beck. Hij haalde haar over om naar Engeland te verhuizen en een solocarrière te beginnen.  Haar eerste single ‘Rolling Stone’ flopte dan wel in Engeland, maar werd een nummer 1-hit in Portugal.

Most liet nummers voor haar schrijven door Nicky Chinn en Mike Chapman, die beroemd waren geworden met hun hits voor Sweet, Mud, Hot Chocolate, Smokie, Blondie en Racey. Maar ook ‘Kiss you all over’ van Exile (1978), ‘Mickey’ van Toni Basil (1982) en ‘Better be good to me’ van Tina Turner (1984).  Met ‘Can the Can’ had Quatro in 1973 zowel in verscheidene Europese landen als in Australië een dikke hit. In Nederland bereikte het nummer de 14e plaats in de Veronica Top 40. Er volgden nog enkele hits als ‘48 Crash’ en ‘Devil Gate Drive’.

Na 1975 nam de populariteit van Quatro’s glamrock snel af, maar ze herpakte zich in 1978 met ‘If You Can’t Give Me Love’, een countrynummer met achtergrondzang van Smokie. Het werd haar grootste hit in Nederland tot dan toe en bereikte de 4e plaats in de Nederlandse Top 40.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved

 
Translate »
Share This